Aangezien PHP 5.6 over 6 maanden EOF (End of Life) is, stappen we volgende week langzaam over naar 7.1. We doen 2-3 servers per dag. De upgrades zullen rond 23.00 plaatsvinden.

Mocht je problemen hebben met jouw website na de upgrade dan kun je natuurlijk altijd nog terug naar 5.6 als dat gewenst is via Directadmin -> PHP selector en kies daar dan voor 5.6 of lager. We verwachten overigens geen problemen aangezien dit al een verouderd versie is. Versie 7+ heeft vele voordelen waaronder een snelheidsboost van jouw website tot 25% sneller dan 5.6!

PHP 7?

Is in de afgelopen 22 jaar uitgegroeid tot de meestgebruikte scripttaal. De grootste systemen als Magento, WordPress, Joomla! en Drupal werken ermee en het is niet meer weg te denken uit webontwikkelingsland. De laatste grote release, versie 5, stamt alweer uit 2004 en tot aan versie 5.6 is daar in de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Met de komst van versie 7 zijn er een aantal fundamentele dingen veranderd die voor een aantal belangrijke veranderingen zorgen. Een overzicht van alle veranderingen kun je op de website van PHP vinden.